Nieuws
10 november 2005 - Ron Smeets

Zoekmachine voor mobiele content

Volgens eigen zeggen is het idee voor Ringbits tijdens een feestje geboren waar gediscussieerd werd over de problemen van het online zoeken en vinden van ringtones.

Het unieke aan Ringbits is dat het de technologie van Google geadopteerd heeft, wat ook duidelijk te zien is, en dat vervolgens combineert met ouderwets handwerk door alle mogelijke ringtonesites te bezoeken en waarderen. Dit alles om nog betere zoekresultaten te kunnen presenteren.

Ik heb zelf even de proef op de som genomen en kom tot de conclusie dat de kwaliteit van geleverde resultaten toch ook hier sterk afhangt van de populariteit van het gezochte. Als voorbeeld: zoeken op Madonna levert 239 bruikbare resultaten op terwijl het zoeken naar The Doors alleen 3 Doors Down resultaten oplevert, niet echt wat we zochten.

Frappant vind ik wel de uitdrukkelijke melding dat Ringbits, ondanks het gebruik van diens technologie en look-and-feel, niet gelieerd is aan Google.Gerelateerde links:
Ringtone zoekmachine
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.