Entertainment
26 augustus 2015 - Ron Smeets

Zo zou Facebook met een Oculus Rift er uit kunnen zien Jimmy Kimmel neemt Virtual Reality op de hak

Facebook kocht vorig jaar Oculus Rift; de makers van de gelijknamige Virtual Reality headset. Volgens Mark Zuckerberg, en veel andere trendwatchers wordt VR 'the next big thing'. Persoonlijk denk ik dat het vooral groot kan worden in de gaming wereld en er zullen ongetwijfeld ook genoeg zakelijke (en medische) toepassingen voor te bedenken zijn. In het dagelijks gebruik zie ik het toch echt als een gimmick. Vergelijkbaar met de Augmented Reality hype van een jaar of zes geleden.

Jimmy Kimmel gaf in zijn show een voorproefje van hoe het sociale netwerk er in VR uit zou kunnen zien. Compleet met 'pokes', game invites en updates van 'vrienden' die je liever niet in 3D wil zien.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.