Social Media
25 december 2014 - Ron Smeets

Zo zou de telefoonfunctie in WhatsApp er uit kunnen zien Bellen met WhatsApp via WiFi of mobiele dataverbiding komt er aan

Dat WhatsApp werkt aan een belfunctie is al een tijdje geen geheim meer. Met elke update blijken de makers weer wat meer aanwijzingen daarvoor ingebouwd te hebben. De boys van AndroidWorld hebben de afgelopen week al die aanwijzingen, varierend van teksten tot afbeeldingen en zelfs een datateller voor de belfunctie, verzameld en met elkaar gecombineerd. Aan de hand daarvan hebben ze vervolgens diverse screenshots ge(re)construeerd. Zo zou bellen via WhatsApp er uit kunnen zien.

Uit de informatie die al in de nieuwste WhatsApp versie te vinden is wordt vooralsnog de conclusie getrokken dat er nog geen koppeling komt tussen WhatsApp chats en de belfunctie. Voor beide opties is namelijk een overzichtsscherm anwezig. Wel kun je in chatgesprekken zien wanneer je iemand gebeld hebt.

De gefabriceerde screenshots zien er op zich zeer geloofwaardig uit, maar dat komt ook omdat vrijwel alle afbeeldingen en teksten al, verborgen, in de huidig WhatsApp versie aanwezig zijn. Een puik staaltje verzamel-, knip- en plakwerk van AndroidWorld. Ze hebben, naar eigen zeggen, alleen wat creativiteit moeten ten toon spreiden bij het samenstellen van het scherm voor het opnemen van een binnenkomend gesprek (vierde afbeelding hieronder).

Nu maar hopen dat het niet al te lang meer duurt voordat WhatsApp de belfunctie beschikbaar maakt.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.