Wearables
01 juli 2016 - Ron Smeets

Zo zou de OnePlus Smartwatch er uit hebben kunnen zien Als de fabrikant niet besloten had hem nog voor de ontwikkeling al te schrappen

Ik heb geen idee hoe goed, of slecht, de OnePlus 3 het doet, qua verkoopcijfers, maar Carl Pei, een van de oprichters van de smartphone fabrikant, vond het begin van een nieuwe maand een prima moment om iets te laten zien dat nooit werkelijkheid geworden is; de OnePlus Smartwatch.

Pei tweette een afbeelding waarop het design van dat slimme horloge te zien is. Wat daarbij vooral opvalt is de ietwat bolle vorm van het display in sommige tekeningen. In andere tekeningen is het scherm weer gewoon 'plat'. Enfin, het waren dat ook design tekeningen dei zeker nog niet het definitieve ontwerp toonden.

Verder leek hij wel wat op de Moto360 en Huawei Watch, met name doordat de rand van de OnePlus Watch ook redelijk breed was. Wat je ook nog kunt zien is dat Huawei van plan was om het slimme horloge te voorzien van verwisselbare bandjes en draadloze oplader.

Van de specs van de OnePlus Watch is op de tekeningen niets te zien en Pei er in zijn tweet ook niets over, maar dat is nu ook niet echt belangrijk meer. Had OnePlus besloten om de Watch wel door te ontwikkelen dan was hij nog voor de OnePlus 3 op de markt gekomen. De afbeelding van het design dateert van vorig jaar, aldus Pei.

https://twitter.com/getpeid/status/748011356566228992

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.