Wearables
19 augustus 2016 - Ron Smeets

Zo ziet de Asus ZenWatch 3 er uit Eerste render toont een slim horloge met behoefte aan reserveknoppen

Uit eerdere geruchten werd al duidelijk dat Asus voor het design van haar volgende smartwatch waarschijnlijk kiest voor een rond model. Nu zijn ook de eerste render en enkele kiekjes van het nieuwe Taiwanese slimme horloge opgedoken.

Als de ZenWatch 3 er inderdaad zo gaat uitzien dan hoop ik dat de fabrikant een paar reserveknoppen in de doos meelevert. Die steken namelijk wel erg ver uit en bij twee van de drie (rechtsboven en -onder) bekruipt mij het gevoel dat die wel eens net iets te makkelijk kunnen verbuigen of afbreken wanneer je het horloge ook draagt bij fanatieke sportieve activiteiten. Laten we hopen dat reserveknoppen niet nodig zijn en dat Asus de knoppen degelijk genoeg ontworpen heeft.

Op de foto's die eerder deze week al opdoken waren de extreem uitstekende knoppen nog niet heel goed te zien, maar de nieuwe render hieronder toont dat wel.

Hieronder nog de 'live' kiekjes van de vermeende ZenWatch 3 die enkele dagen geleden al online gespot werden. Verwacht wordt dat Asus de nieuwe smartwatch zal presenteren tijdens een persconferentie voorafgaand aan de IFA, op 31 augustus.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.