Wearables
06 oktober 2016 - Ron Smeets

Zo maak je een smartwatch van een Nokia 1100 (video) Zo is een slim horloge van het Finse merk, min of meer, toch nog werkelijkheid geworden

Soms kom je een doe-het-zelver tegen die iets bijzonders in elkaar geknutseld heeft. Daniel Davis is er zo een. Waarschijnlijk vond hij het zonde om zijn duur verdiende geld uit te geven aan een smartwatch en hij wilde ook geen nieuwe Samsung smartphone of TV kopen waar ze die slimme horloges gratis bij uitdelen ;)

Nee, Daniel bouwde zijn eigen smartwatch. Hij begon met... een oude Nokia 1100. Inderdaad, die Finse 'dumbphone' met een monochroom schermpje dat ongeveer even groot is als dat van de gemiddelde rechthoekige slimme horloge.

De behuizing printte hij letterlijk uit met een 3D printer en hij frutselde, behalve het scherm en de trilmodule van de Nokia, er zelf nog een accu en bluetooth chip bij. Kortom, veel knip, plak, soldeer en ander geknutsel. Uiterlijk is het misschien niet de meest gelikte smartwatch, maar die van Daniel was goedkoop en hij werkt ook nog ;)

Hieronder laat hij precies zien, in drie video's, hoe de Nokia 1100, met wat extra onderdelen, uiteindelijk veranderde in een slim horloge. Enjoy!

https://youtu.be/LfmwhabTVB4?list=PLlg8lN4r9qWg3sE6MyL5WFhziQyT_k0DUhttps://youtu.be/ZdJnTiZ122s?list=PLlg8lN4r9qWg3sE6MyL5WFhziQyT_k0DUhttps://youtu.be/6_VfMQkkO1o?list=PLlg8lN4r9qWg3sE6MyL5WFhziQyT_k0DU

Ik ben benieuwd of het voorbeeld van Daniel navolging gaat krijgen. Er moeten in ieder geval nog genoeg Nokia 1100's in omloop zijn, of in kasten en lades liggen. Tussen 2003 en 2007 werden er namelijk al meer dan 200 miljoen van verkocht!

Via (YouTube)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.