Concepten
19 maart 2012 - Ron Smeets

Zo had de Nokia Windows Phone UI er ook kunnen uitzien?

Een nadeel waar nog wel eens over gesproken wordt als het over Windows Phone gaat, is het feit dat de software en design ristricties die Microsoft de fabrikanten van Windows Phone toestellen oplegt ervoor zorgen dat ze allemaal op elkaar lijken.

Toen Nokia ruim een jaar geleden met Microsoft 'trouwde' waren de Finnen van plan, en dat hadden ze ook afgedwongen tijdens de onderhandelingen, om een compleet eigen UI voor Windows Phone te ontwikkelen. Tot op de dag van vandaag is dat er nog niet van gekomen. Een design concept is vorig jaar wel al gemaakt. 

Mooi of niet, het ziet er in ieder geval heel anders uit dan de standaard Windows Phone UI. Microsoft zegt het onrtwerp overigens, officieel, nog nooit gezien te hebben. De betreffende grafisch ontwerper, die ook aan de 808 PureView gewerkt heeft, werkt inmiddels niet meer bij Nokia. Volgens de Finse fabrikant was dit een op persoonlijke titel gemaakt ontwerp dat nooit 'in de race' geweest is om ook echt gebruikt te gaan worden. Hieronder staan wat voorbeelden van Nokia's Windows Phone UI concept zoals die door PocketNow opgedoken zijn.

Nokia-WPUI-Design-Concept-a Nokia-WPUI-Design-Concept-b Nokia-WPUI-Design-Concept-c Nokia-WPUI-Design-Concept-d Nokia-WPUI-Design-Concept-e

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.