Geruchten
30 mei 2015 - Ron Smeets

Zijn dit de specs van de Galaxy S6 Mini? Een Samsung smartphone met 4.6 inch display en Qualcomm processor getest met GFX Bench

Samsung lijkt met de Galaxy S6 en S6 edge weer een ouderwets succesnummer uit haar hoge hoed getoverd te hebben. Reden genoeg voor de Koreaanse fabrikant om dat typenummer nog wat verder uit te melken zoals men dat ook al bij haar voorgangers deed. Onlangs zagen we al de geruchten over een 'Active' variant en nu lijken enkele specs van de kleinere versie, de Galaxy S6 Mini, opgedoken te zijn.

Dat is althans waar aan gedacht wordt nadat de SM-G9198 met een 4.6 inch scherm in GFXBench opdook. Volgens de resultaten van de test heeft dat toestel niet alleen een compact, HD, scherm maar ook een 1.8 GHz hexa core Snapdragon 808 processor aan boord. Schijnbaar vindt Samsung de Qualcomm processors voor dit toestel nog wel steeds de beste keuze. Eerder liet de fabrikant weten voortaan voor haar beste toestellen ook de beste processors te kiezen. Voor de Galaxy S6 (edge) bleek dat de eigen Exynos 7420 te zijn.

Enfin, terug naar mogelijke specs van de 'Galaxy S6 Mini'. Die heeft verder 2GB RAM, een 15 megapixel camera met autofocus, flitser en HDR optie aan de achterzijde die in full HD kan filmen. Aan de voorzijde zit een 5 megapixel front camera met full HD video functie. Het toestel heeft, standaard,16GB geheugen aan boord en het exemplaar van de SM-G9198 dat getest werd draaide op Android 5.1.1 Lollipop.

De vraag is natuurlijk ten eerste of deze specs inderdaad bij de Galaxy S6 Mini horen en daarnaast of Samsung er dan ook voor kiest om geen microSD ingang meer in het toestel te verwerken en de accu niet meer verwisselbaar is.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.