Geruchten
17 februari 2014 - Ron Smeets

Zijn dit de specificaties van de Sony Xperia Z2 Tablet?

Het inmiddels beruchte @evleaks heeft op twitter een aantal specificaties gepost die van de Sony Xperia Z2 Tablet zouden zijn, opvolger van de Xperia Z Tablet (foto) die vorig jaar in Barcelona onthuld werd. Natuurlijk kan bevestigd noch ontkracht worden of deze geruchten kloppen.

Dat Sony echter een opvolger van de Tablet Z zal presenteren, dat lijkt logisch. Ik zou alleen denken dat ze hem eerder Z1 Tablet zouden noemen dan Z2. Die 'volgorde' hielden ze immers bij de smartphone versies van de Z en Z1 ook aan.

Maar goed, de Xperia Z2 Tablet (of Z1 ;-) zou voorzien worden van een 2.3 GHz Qualcomm Snapdragon 800 processor, een 10.1 inch Triluminos display met een resolutie van 1920 x 1200 pixels en Android 4.4 KitKat. Verder zou hij 3GB RAM aan boord hebben en 16 GB intern geheugen dat middels een microSD kaartje nog uitgebreid kan worden. Twee camera's, een 8 megapixel versie aan de achterzijde plus een 2 megapixel front cam, staan ook in het lijstje. Met 6.4 millimeter hoort hij ook bij de dunste tablets en natuurlijk is de Xperia Z2 Tablet ook waterdicht.

Wanneer de nieuwe waterdichte Sony Tablet onthuld gaat worden, en of dat al in Barcelona zal gebeuren, en wat hij eventueel zou gaan kosten is nog niet bekend.

Xperia-Z2-Tablet-Specs-Rumor 

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.