Geruchten
04 september 2006 - Ron Smeets

Zijn dit de nieuwe Nokia 5200 en 5300?

Het gebeurt niet vaak dat nieuwe Nokia toestellen 'gelekt' worden, ruim voor een eventuele officiele aankondiging. En als het al gebeurt, dan moeten we er snel bij zijn voordat de Finnen de boel offline laten halen door een legertje juristen.

Mobilescraper zegt de hand te hebben weten te leggen op foto's en specs van twee nieuwe sliders, de 5200 en 5300. Zoals op de foto's (grote versie na de klik) duidelijk te zien is lijken dit twee low-end sliders, getuige ook de 5XXX typenummers, voor de jonge, sportieve doelgroepen.

De specs bevestigen dat vermoeden want met een 1.3MP cam, 128x160 pixel display en Bluetooth heb je geen super geavanceerd toestel in handen. De 5300 heeft als extra specifieke toetsen voor de bediening van de MP3 speler functie.

Of en wanneer deze modellen de winkels zullen bereiken is natuurlijk nog niet bekend, maar de bron gokt op medio (Q2) volgend jaar.Gerelateerde links:
Nokia reageert op N83 geruchten
Weer een nieuw N Series Nokia?
Foto's van de Nokia N73 uitgelekt
Nokia's business smartphone komt in Februari
Eerste iTunes GSM van Nokia ?!
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.