Nieuws
27 januari 2015 - Ron Smeets

Zeven redenen waarom Android Lollipop beter is dan iOS 8 (video) De strijd tussen Android en iOS fans zal nooit verdwijen

Al vanaf het eerste moment dat Android en iOS samen op de smartphone markt actief zijn is de door fanboys en -girls gevoedde strijd tussen de twee OS'en een veelbesproken onderwerp. Onderstaande video is overduidelijk gemaakt door het 'Android-kamp'. Gelukkig vertellen ze dat ook eerlijk voordat ze zeven redenen geven waarom Android Lollipop beter is dan iOS8.

Overigens vind ik persoonlijk sommige redenen niet specifiek van toepassing op Android Lollipop. Ik bedoel, de constatering dat het Google OS een veel opener structuur heeft dan dat van Apple is al vanaf dag één bekend. Hetzelfde geldt, misschien niet vanaf dag één maar toch al vele jaren, voor het feit dat je bij Android veel meer keuze qua toestellen (merken en prijsklassen) hebt. Verder komen het Material Design, multi tasking, multi-user support, gebruiksgemak van de accubesparing en de optie om smartwatches te kunnen gebruiken als (Lollipop) voordelen aan bod. Enfin, kijk zelf maar; een Android preek van vijf minuten ;)

http://youtu.be/J6kTDKCaPGE?t=1m6s

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.