Nieuws
30 oktober 2017 - Ron Smeets

Zeven minuten bedenktijd voor ‘appjes’

Wie is het niet ooit gebeurd? Je stuurt in al je emotie of boosheid een appje naar iemand waar je eigenlijk direct na het verzenden al spijt van hebt. Jammer dan! Dat wordt bellen voor excuses of een extra appje om je te verontschuldigen, al dan niet met een smoes dat het appje niet voor de geadresseerde bedoeld was. Dat laatste, een verkeerde geadresseerde kiezen, is overigens ook een veel voorkomende fout die appende smartphone gebruikers maken. Welnu, bij WhatsApp is het nu mogelijk om een verzonden appje binnen zeven minuten alsnog in te trekken. De chatdienst is momenteel bezig met de uitrol van deze nieuwe functie naar iOS, Android en Windows Phone. Dat gebeurt gefaseerd. Het kan dus een aantal dagen duren voordat de verwijder functie bij iedereen beschikbaar is. 

Hoe werkt het?
Ten eerste moet je je goed realiseren dat een verzonden bericht natuurlijk al gelezen kan zijn door de ontvanger(s) voordat jij het bericht verwijdert. Maar goed, het verwijderen werkt heel eenvoudig. Je selecteert het betreffende bericht en houdt die ingedrukt. Dan verschijnt een menu(balk) met daarin ook een prullenmand icoontje. Selecteer die en kies in het popup menu dat dan verschijnt de optie ‘Verwijder voor iedereen’. Het betreffende bericht zal bij alle ontvangers (individueel of in een groepschat) uit de tijdlijn verwijderd worden en vervangen door de melding ‘Dit bericht is verwijderd’. Makkelijk toch? Er zit wel een klein tweekoppig addertje onder het gras. Wanneer de ontvanger van het bericht niet de nieuwste versie van WhatsApp gebruikt dan werkt het niet en je krijgt ook nooit een melding dat het bericht succesvol bij de ontvanger, of alle ontvangers, verwijderd is. Op hoop van zegen dus ;)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.