Nieuws
20 juni 2011 - Ron Smeets

Zeven factoren die het design van een mobieltje bepalen

Mobiele telefoons bestaan al zo'n 30 jaar. Bij het ontwerpen van een toestel spelen diverse factoren een belangrijke rol.

Echter, er is in de afgelopen drie decennia nogal het een en ander veranderd, met dank aan de voortschrijdende technologische ontwikkelingen en de voordurend veranderende eisen en wensen van mobiele bellers.

Aanvankelijk was de accu de meest bepalende factor voor de afmetingen en het gewicht van een mobiele telefoon. Inmiddels zijn het toch vooral de displays en de diversiteit van de ingebouwde features (WiFi, GPS, een qwerty toetsenbord en dergelijke) die de vorm van een (smart)phone bepalen.

Bill Hammack bespreekt hieronder de, in zijn opinie, zeven bepalende factoren die de vorm van mobieltjes de afgelopen (en komende?) 30 jaar bepaalden (en gaan bepalen). Hij gebruikt een aantal 'oude' (bekende) mobieltjes om zijn verhaal kracht bij te zetten.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.