Nieuws
24 augustus 2005 - Ron Smeets

'Zet 'm uit voor je wegrijdt!'

Dit is, vrij vertaald, de slogan waarmee de Britse overheid de mobiele telefoon campagne Think! op touw gezet heeft om jongeren ervan te overtuigen om hun GSM uit te zetten voordat ze gaan rijden: "Switch off before you drive off!"

Hiermee gaan de Britten een stap verder dan alleen het hands-free bellen en lijkt het erop dat recente onderzoeken dat er geen verschil is voor wat betreft de verkeersveiligheid tussen hands-free bellen en gewoon bellen tijdens het rijden politiek gehoor vinden.

Om de campagne kracht bij te zetten wordt vanaf 12 september in bioscopen een 'Postbus 51' achtig filmpje uitgezonden van de keuze's die je hebt als je met je telefoon in de auto stapt. Hierbij zitten onder andere 'Vermoord je beste vriend' en 'Crash'.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.