Nieuws
01 juni 2006 - Ron Smeets

Zet je oude GSM op de bank

Dit jaar kopen we met z'n allen meer dan 1 miljard nieuwe mobieltjes, zo voorspellen de analysten. De kans wordt dus steeds groter dat in vrijwel ieder huis een 'afgedankte' GSM rondslingert.

Ophaal- en recycle diensten zijn er al langer, maar de GSM Bank is nieuw. Vooralsnog alleen nog actief in de VS, maar dat kan snel veranderen. De 'Bank' verzamelt oude GSM's om ze , afhankelijk van de ouderdom en bruikbaarheid, te verkopen of op te slaan voor gebruik bij rampen en andere calamiteiten wanneer er een grotere behoefte is aan mobiele communicatiemiddelen.

De opbrengst van de toestellen die verkocht worden komt ook ten goede aan de diverse hulpdiensten zoals de eerste hulp, politie en brandweer.Gerelateerde links:
Mobiel collecteren steeds populairder
Ruil je oude GSM in voor een boom
GSM recycling succes voor goede doelen
Fake GSM ophaaldienst voor goed doel
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.