Nieuws
26 januari 2007 - Ron Smeets

Zet 'ICE' nummers in je GSM

Er zijn meer wegen die naar Rome leiden. . . Onderstaand berichtje ontving ik per mail van een collega.

Een ambulancemedewerker heeft opgemerkt dat heel dikwijls bij een ongeval de slachtoffers een GSM-toestel bij zich hebben. Maar het urgentiepersoneel weet vaak niet 'welke' persoon men moet bellen uit deze (vaak) grote lijst met telefoonnummers.

Het leek de ambulancemedewerker een goed idee om een standaardnaam of afkorting te hanteren voor de persoon, met wie contact moet worden opgenomen als zich een noodgeval of urgente situatie voordoet.

Zijn voorstel is dat iedereen in zijn GSM een adres creëert onder de naam *"ICE"* (= In Case of Emergency). Onder deze naam wordt dan het telefoonnummer opgeslagen van de persoon die bij noodgevallen of urgente situaties gebeld moet worden.

*'ICE' IS ONDERTUSSEN AL INTERNATIONAAL ERKEND ALS AFKORTING*

Als deze werkwijze wordt gehanteerd, weten politie, ambulancemedewerkers, arts, etc. steeds met wie er contact moet worden opgenomen.

Indien verschillende personen gebeld moeten worden, gebruikt men de namen *ICE1, ICE2, ICE3,* enzovoorts.

Het is gemakkelijk te realiseren, kost niets en kan zéker verschil maken.Gerelateerde links:
Zet belangrijke nummers met SOS aanduiding in je GSM
Mobiel bellen kan je leven redden
112, daar red je levens mee!
Bloedgroep en medische gegevens in je GSM
Motorola denkt mee
GSM belt 112: Dieven gearresteerd
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.