Toestellen
04 november 2008 - Ron Smeets

Zes nieuwe goedkope Nokia's

Wat nou kredietcrisis en stagnerende toestel verkopen. Niet in China, India en andere ontwikkelende markten.

Vandaag heeft Nokia in New Dehli maar liefst zes nieuwe low-end toestellen geintroduceerd die allemaal tussen de 25 en 90 Euro gaan kosten. De meeste van deze toestellen komen binnen nu en zes maanden in de winkels maar wanneer (en of) Nederland en België aan de beurt zijn is nu nog niet bekend.

De duurste van de zes is de 5130 XpressMusic (foto hiernaast). Deze muziektelefoon met 2 megapixel camera en 3.5mm koptelefoon aansluiting gaat ca. 90 Euro kosten en hij zal vanaf begin 2009 in de winkels verschijnen.

Daarna komt de 7100 Supernova, een slider met 1.3 megapixel camera, QVGA kleuren display, internet browser en OVI services. Dit toestel is al een keertje in het geruchtencircuit gespot en zal nog voor het eind van dit jaar in de winkels liggen met een prijskaartje van zo'n 75 Euro.

Het derde en vierde nieuwe toestel zijn twee 'broertjes'. De 2330 en 2323 Classic zijn beiden candybar toestellen met een ingebouwde FM Radio Tuner, kleuren display en internet browser. De 2330 heeft bovendien een VGA fotocamera. De prijskaartjes van deze twee ontlopen elkaar ook niet veel: 40 Euro voor de 2323 en 50 Euro voor de 2330.

Nummer vijf is een nieuw model in de populaire 16XX reeks. De 1661 wordt de goedkoopste Nokia met een kleurenscherm. Verder heeft hij een ingebouwde zaklamp en FM Radio Tuner. Het is de bedoeling dat hij nog voor het eind van dit jaar in de winkels zal liggen. De prijs? 30 Euro.

De goedkoopste nieuwe Nokia die vandaag geintroduceerd werd is de 1202. Voor slechts 25 Euro krijg je een bijzonder eenvoudig toestel met monochroom scherm, ingebouwde zaklamp en een accu die extra lang meegaat. Handig voor gebruik in landen waar niet overal stroom voor handen is. Bovendien heeft de 1202 een telefoonboek met vijf verschillende gebruikers instellingen zodat het toestel door vijf personen gebruikt kan worden. Voor vijf Euro per persoon hebben ze dan al een echte Nokia ;-)


De foto's:

Nokia 5130 XpressMusic

Nokia 7100 Supernova

Nokia 2323 en 2330

Nokia 1661

Nokia 1202

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.