Nieuws
16 juni 2014 - Ron Smeets

Zes Mobiles for Good winnaars bekend

Enkele maanden geleden startte Vodafone de zoektocht naar zes creatieve initiatieven van (startende) ondernemers of bedrijven die een mobiele oplossing bedenken voor bekende sociale problemen. In totaal ontving de provider 65 inzendingen.

Eind vorige week zijn de zes 'winnaars' bekend gemaakt. Deze bedrijven ontvangen allen 30.000 euro investeringskapitaal en intensieve ondersteuning bij de uitvoer en ontwikkeling van hun oplossingen.

De winnende inzendingen:

WindTales
Een game die op een vernieuwende manier de longoefeningen, die twee uur per dag duren, bij zieke kinderen leuker maakt. Hiermee hebben zij aanzienlijk minder kans op infecties en verbetert de kwaliteit van hun leven.

Heppee
45.000 kinderen per jaar in Nederland krijgen te maken met ouders die gaan scheiden. De Heppee-app, waarbij het kind centraal staat, biedt een communicatietool ter bevordering van rust en regelmaat in een vaak hectische leefomgeving.

HomeMade Productions
HomeMade Productions gaat een online platform bieden rondom de voorstelling Spijt (gebaseerd op het boek van Carry Slee) waarmee kinderen kunnen praten over pesten. Dit laatste vormt een belangrijke oorzaak van zelfmoord onder jongeren tussen 12 en 18 jaar.

Into D’mentia Nederland
Dementie is een groot probleem in Nederland. De app van Into D’mentia Nederland zorgt er voor dat iedereen die met Dementie in zijn omgeving te maken heeft, dit op een laagdrempelige manier zelf kan ervaren.

OWise
Een app die longkanker patiënten ondersteunt in hun ziekteproces en waarbij behandeldata ingezet kunnen worden in wetenschappelijk onderzoek naar kanker.

TraumaGameplay
Een game gericht op het beperken van een Post Traumatische Stress Stoornis (PTSS). TraumaGameplay biedt op een speelse manier een extra tool om bestaande behandelingen bij PTSS te versterken.

Meer info vind je op MobilesForGood.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.