Nieuws
29 augustus 2014 - Ron Smeets

Zes maanden gratis Netflix bij Vodafone

Vodafone start aanstaande maandag (1 september) een actie waarbij zowel bestaande als nieuwe 4G klanten zes maanden gratis gebruik kunnen maken van Netflix. Dat heb ik uit vanochtend betrouwbare bron vernomen. Bij Vodafone UK loopt overigens dezelfde actie (zie video hieronder).

UPDATE (14u30): Vodafone heeft bevestigd dat de Netflix aanbieding vanaf maandag in Nederland start. De voorwaarden zijn echter iets anders dan ik eerder berichtte. Dat wil zeggen, de 1GB 'datalimiet' is geen echte limiet maar een optie voor bestaande klanten die nog niet kunnen verlengen om ook zes maanden gratis Netflix te kunnen kijken. Zij moeten voor 10 Euro per maand een 1GB 'videobundel' kopen.

Iedereen die vanaf maandag een Vodafone Red, Red Super en Red Plus abonnement afslauit (nieuw of verlenging) krijgt de zes maanden gratis Netflix zonder een extra databundel te hoeven afslutien. Natuurlijk wordt alleen mobiele data uit de bundel in rekening gebracht als je via het 3G of 4G netwerk kijkt.

Dat betekent eigenlijk dat bestaande klanten, wanneer ze al een grote databundel hebben beter gewoon Netflix kunnen aanschaffen. Dat kost bijna hetzelfde per maand. Vodafone kijkt natuurlijk niet in de data die verbruikt wordt, dus die extra bundel kun je overal voor gebruiken. 

Het persbericht:

Entertainment on-the-go: Vodafone geeft Netflix cadeau
- Vodafone Nederland gaat exclusieve samenwerking aan met Netflix
- Bij alle nieuwe en verlengde Red, Red Super en Red Plus abonnementen krijgen klanten zes maanden Netflix cadeau
- Met de landelijke dekking van Vodafone 4G in september kunnen klanten overal films en series kijken op hun smartphone of tablet

Amsterdam, 1 september 2014 – De deur uit gaan zonder je film- of seriemarathon te onderbreken? Nieuwe én bestaande klanten van Vodafone kunnen vanaf vandaag zes maanden lang profiteren van een Netflix abonnement. Zo kun je zowel thuis als onderweg genieten van een gevarieerd aanbod aan series en films, zoals Orange is The New Black, House of Cards, Breaking Bad alsook de nieuwste Disney hit Frozen. Het is de eerste keer dat Netflix een samenwerking aangaat met een telecombedrijf in Nederland.

Het beste van entertainment en mobiel netwerk in één
De actie geldt voor alle nieuwe of verlengde Red, Red Super of Red Plus abonnementen en voor huidige klanten die de 1GB videobundel (á 10€ per maand) voor zes maanden activeren. Bij een 3G- of 4G-verbinding wordt er data uit de bundel gebruikt.

Bart Hofker, directeur Consumentenmarkt bij Vodafone Nederland: “Met Netflix brengen we entertainment dichterbij en kan je overal series en films kijken. Eind deze maand hebben we een landelijk dekkend 4G-netwerk, dus je hoeft niet bang te zijn voor onbedoelde cliffhangers.”

Er kan op twee apparaten tegelijkertijd Netflix gekeken worden. Klanten die nog niet over een telefoon met 4G beschikken kunnen ook via hun 3G-netwerk of via Wi-Fi gebruik maken van Netflix. De actieperiode loopt van september tot en met december 2014.

De actie geldt voor alle nieuwe of verlengde Red, Red Super of Red Plus abonnementen en voor huidige klanten die de 1GB videobundel (á 10€ per maand) voor zes maanden activeren. Bij een 3G- of 4G-verbinding wordt er data uit de bundel gebruikt. 

Helaas schuilt er ook een addertje onder het gras van deze aanbieding. Klanten mogen elke maand namelijk maximaal 1GB data 'verstoken' bij Netflix. Die 1GB komt wel bovenop de bestaande bundel, dus feitelijk krijgen klanten 1GB per maand extra voor het gebruik van Netflix. En ze hoeven geen abonnementskosten voor de videodienst te betalen natuurlijk.

Een vraag die natuurlijk meteen opduikt is hoe Vodafone dan gaat meten dat klanten 1GB aan Netflix data verbruikt hebben. Gaan ze in de data snuffelen? Die discussie is een tijd geleden al eens heel heftig gevoerd in Nederland. Volgens de provider kan dat echter technisch opgelost worden door het zogenaamd whitelisten van domeinen. Het bezoeken van die sites en content wordt dan niet afgerekend uit de databundel van de klant. Die oplossing werd in het verleden ook al ingezet bij klanten van Sizz die RTL4 content konten bekijken zonder dat ze daarvoor MB's hoefden af te rekenen.

Overigens wilde Vodafone op dit moment nog niet bevestigen of de Netflix actie inderdaad bestaat en/of op 1 september van start gaat. Desgevraagd zei de PR medewerker dat hij dat even ging uitzoeken. Mocht ik nog een reactie krijgen, dan volgt wel een update.

http://www.youtube.com/watch?v=sZVWNopuk_k
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.