Nieuws
31 mei 2006 - Ron Smeets

Zes jaar cel voor handel in vervalste Nokia's

Een malafide bedrijf dat zich onder andere bezig hield met het vervoeren van vervalste Nokia producten is door de rechter in Florida veroordeeld tot een boete van ruim 1 miljoen Euro.

Bovendien zijn de twee de initiatiefnemers van de Suplimet Corp, de broers Herman en Xavier Lozano veroordeeld tot zes jaar cel.

Nokia zelf noemt het een volgende en bemoedigende stap in de strijd van de Finse toestelmakers tegen de vervalsers en degenen die de vervalsingen verspreiden.Gerelateerde links:
Exploderende Motorola's in Brazilie
Nokia onderzoekt namaak GSM's
Samsung gaat Chinese namakers zelf aanpakken
Nokia ook populair in China
Chinese namaak GSM's
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.