Nieuws
02 december 2010 - Ron Smeets

Zes iPhones over de toonbank voor iedere Nokia N8

Nee, dit is niet weer een artikel dat moet uitmonden in een verhitte discussie tussen Apple lovers en haters en Nokia lovers en haters, voor zover ik daar invloed op kan uitoefenen.

Maar goed, Patrick Standaert van Morgan Stanley Research schrijft dat uit onderzoek onder 150 telecom retailers in 5 Europese landen gebleken is dat voor elke Nokia N8 die momenteel verkoopt er zes iPhones over de toonbanken gaan.

Desalniettemin concludeert Morgan Stanley ook dat de Nokia N8 een 'hit' is. Het toestel doet het namelijk beter dan dat analisten aanvankelijk verwacht hadden. Helaas wordt niet erbij verteld in welke landen het onderzoek uitgevoerd is, maar ik gok dat Engeland, Frankrijk en Duitsland er wel tussen zullen zitten. Daarnaast zou het natuurlijk ook erg handig geweest zijn om te weten wanneer het betreffende onderzoek uitgevoerd is. De Nokia N8 is immers pas enkele weken echt goed beschikbaar in de diverse winkels en dat speelt zeker ook mee.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.