Geruchten
28 maart 2009 - Ron Smeets

Zes Androids bij Orange in 2009

Als we de geruchten uit Frankrijk mogen geloven dan gaat de lokale tak van Orange in het land van Wijn, Wielrennen en Schimmelkaas dit jaar nog zes nieuwe Android toestellen op de markt zetten. En dat zullen niet allemaal HTC's zijn.

Vergeleken met het aantal nieuwe Symbian en Windows Mobile toestellen die, ook in Frankrijk, dit jaar voor het eerst het daglicht zullen zien is dat strikt genomen natuurlijk niet zo bijzonder.

OK, er zijn nog maar twee Androids op de hele wereld (waarvan er overigens eentje, de HTC Magic) nog in de winkel moet gaan verschijnen, dus we praten wel over een verviervoudiging van het aanbod ;-)

Opvallender 'nieuws' uit het betreffende gerucht zijn echter de fabrikanten die genoemd worden als leveranciers voor Android toestellen. Dat zijn er namelijk vijf. HTC ligt natuurlijk voor de hand. Maar verder worden ook Sony Ericsson, LG, Samsung en zelfs Motorola genoemd.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.