Nieuws
11 juli 2006 - Ron Smeets

Zeppelin vervangt mobiele zendmasten

Als het aan de Zwitserse uitvinder Kamal Alavi ligt, dan worden de huidige zendmasten voor mobiele netwerken in zijn vaderland vervangen door een Zeppelin die zwevend op grote hoogte zorgt voor mobiele verbindingen.

Behalve dat deze oplossing, HAPS (High Altitude Platform Systems) genaamd, het aantal antennes op de grond, zeker in een bergachtige regio als Zwitserland, drastisch verminderd, zorgt het ook voor heel wat minder straling op 'leefhoogte'.

Bovendien hoeft de functie van de Zeppelin niet beperkt te blijven tot mobiele netwerken, maar kan ook gebruikt worden voor het zenden en ontvangen van TV- en Radio signalen.

Het is niet de eerste keer dat dit idee de kop op steekt, maar of het ooit werkelijkheid wordt? Het zal mij benieuwen.Gerelateerde links:
Kantoor onder GSM mast dicht na 'tumor-uitbraak'
GSM masten als weerstation
GSM Masten in Nationale Parken
Vliegende GSM masten
GSM masten in kaart gebracht
Vakbond tegen GSM masten
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.