Nieuws
27 maart 2007 - Menno Hoekstra

ZenZui de toekomst van mobiel surfen?

Het Amerikaanse bedrijf ZenZui (dat sinds vandaag officieel bestaat) is bezig met een nieuw soort mobiele web browser dat mensen mogelijk maakt hun mobiele telefoon te customizen met tegel-vormige icoontjes welke linken naar jouw favoriete website.

Het bedrijf heeft technologie van Microsoft gebruikt en geeft mensen de mogelijkheid om tot 36 ‘tegels’ te maken waarop men kan klikken om direct met de gekozen website verbinding te maken.

De ‘tegels’ kunnen aangeklikt worden door zowel touchscreen of keypad toetsen, verschillend van het toestel dat gebruikt wordt.

"ZenZui's compelling platform is already creating excitement among carriers, content providers, interactive agencies and major marketeers," zei ZenZui chief executive Eric Hertz.

Er is al een test versie van het product die momenteel getest wordt door een aantal mensen van Traffic.com, Razorfish, Kayak.com, en OTOlabs.

Ik vind de applicatie er veelbelovend uitzien en denk dat dit een erg interessante manier kan zijn om door het mobiele web jouw favoriete websites te bekijken.Gerelateerde links:
2D barcodes de toekomst van mobile surfen?
YouTube filmpjes zoeken en afspelen op je GSM
Toegankelijkheid Mobiel Internet moet beter
Cingular introduceert nieuwe web interface
Over de auteur: Menno Hoekstra