Entertainment
23 juli 2009 - Ron Smeets

Zelfmoord na het kwijtraken van een iPhone prototype

Een bizar verhaal uit China. Daar heeft een medewerker van Foxconn, de fabriek die onder andere voor Apple de iPhone produceert, vorige week zelfmoord gepleegd nadat een van de 16 prototypes van de nieuwe (vierde generatie) iPhone waar hij verantwoordelijk voor was, kwijtraakte.

Nadat hij op 13 Juli melding gemaakt had van het 'verloren of gestolen' prototype werd de 25-jarige Sun Danyong (foto) al snel een verdachte in deze zaak, mede omdat het toestel al sinds donderdag 9 Juli weg was. Sun dacht echter dat hij hem ergens op kantoor had laten liggen en heeft de verdwijning daarom pas na het weekend officieel gemeld.

Onbevestigde berichten zeggen dat hij hardhandig verhoord werd door de lokale politie en dat zijn appartement (illegaal) doorzocht is. Feit is dat Sun enkele dagen later (donderdag 16 Juli) uit het raam van zijn appartement de dood tegemoet sprong.

Apple heeft het incident inmiddels bevestigd en een officiele verklaring afgegeven: "We are saddened by the tragic loss of this young employee, and we are awaiting results of the investigations into his death. We require our suppliers to treat all workers with dignity and respect."

Foto Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.