Toestellen
16 december 2006 - Ron Smeets

Zelf je T-Mobile MDA (HTC WIzard) unlocken

Heb je een gelockte T-Mobile MDA, of HTC Wizard zoals die uit de fabriek komt, en wil je van provider wisselen, dan kun je hier een zipje downloaden met daarin een stukje software, 'lokiwiz', waarmee je het toestel zelf kunt unlocken.

Natuurlijk moet ik er wel bij vermelden dat het unlocken negatieve gevolgen kan hebben voor de (fabrieks)garantie op het toestel. Weet je het zeker dat je het zelf gaat proberen, lees dan wel de handleiding, compleet met plaatjes op MDAHacks dot com.

Het is overigens niet de eerste 'unlock-tool' voor de MDA / Wizard, maar wel de laatste nieuwe versie. Bovendien is de handleiding een stuk beter geworden.Gerelateerde links:
Unlocken legaal in VS, DVD’s naar iPod kopiëren niet
Unlock je Treo 750v
Zelf je Nokia unlocken. . .
Unlocker voor HTC Wizard beschikbaar
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.