Toestellen
14 oktober 2005 - Ron Smeets

Ze komen weer terug: Matrix GSM's

Wie kent hem niet, de Matrix GSM die met 1 druk op de knop open schoof en direct gebruiksklaar was. Helaas werkte die mechaniek vaak maar enkele weken (hooguit maanden) en soms viel de klep er helemaal vanaf na veelvuldig gebruik.

Samsung (wie anders) heeft dit idee een tijdje geleden weer eens opgepakt en de electronische 'auto folder' module ontwikkeld. Een stuk betrouwbaarder en bovendien eleganter omdat het de illusie wekt dat het toestel een hydraulisch bestuurde klep heeft.

Afhankelijk van het soort GSM kan de module in verschillende uitvoeringen geleverd worden. Neo en Trinity zouden zeker kiezen voor de 0.7 sec versie, terwijl Bond, James Bond ongetwijfeld de ietwat gedistingeerdere 2 seconden module door Q zou laten inbouwen in zijn Samrtphone.

Ik wil trouwens wel nog even iets kwijt dat mij destijds in The Matrix ook al opviel, en ik zal zeker niet de enige geweest zijn. Nokia zette naar aanleiding van de film de 7110 op de markt als zijnde de beruchte telefoon van Neo en zijn kornuiten. In de film echter was duidelijk te zien dat het toestel dat daar gebruikt werd een 8110 was (de eerste banaanvormige Nokia) terwijl die in werkelijkheid helemaal nog geen 'automatische slider functie' had.

De enige verklaring die ik daarvoor heb is dat de film opgenomen is voordat de 7110 gereed was, maar andere suggesties zijn welkom.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.
Warning: include(cookie_banner.php): failed to open stream: No such file or directory in /data/ftp/home/www.dutchdo.nl/html/shop/x/mc/footer_mc.php on line 314 Warning: include(): Failed opening 'cookie_banner.php' for inclusion (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /data/ftp/home/www.dutchdo.nl/html/shop/x/mc/footer_mc.php on line 314