Toestellen
12 oktober 2008 - Ron Smeets

Zal de Sonim XP3 wél sterk zijn?

De (zogenaamd) oersterke Sonim XP1 bleek na enkele tests toch niet zo geschikt voor ruwe omgevingen als de fabrikant ons wilde doen geloven. Deze vergelijkende videoreview van Portablegear bewijst dit maar al te goed.

Het is dus te hopen dat de deze week aangekondigde opvolger van de XP1, de Sonim XP3 een stuk beter presteert onder extreme omstandigheden dan zijn voorganger.

Volgens de fabrikant moet de XP3 onder andere bestand zijn tegen water, stof, zand, extreme temperaturen (-20 tot +70 graden), een val van ca. 2 meter. De baas van Sonim is echter nog een stuk optimistischer. Hij beweert namelijk dat het toestel bij -40 graden ook nog normaal functioneert en zelfs een val van 3 meter kan overleven.

Om zijn woorden kracht bij te zetten wordt de Sonim XP3 geleverd met drie jaar 'no questions asked' garantie. Gaat ie stuk, dan krijg je zonder problemen direct een nieuwe.

Tot de overige specs van de Sonim XP3 behoren onder andere een 3 megapixel camera, 2200mAh accu voor maximaal twee maanden stand-by tijd of zo'n 2.5 dag gesprekstijd en een 128x160 pixel display.

Vooralsnog zullen we de XP3 echter niet in Nederland en België mogen verwachten want het toestel zal ergens in het eerste kwartaal van 2009 in de VS uitgebracht gaan worden en pas later naar Europa komen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.