Geruchten
11 januari 2010 - Ron Smeets

Zakelijke uitvoering Nexus One op komst?

De Nexus One ligt nog geen week in de winkels (niet hier) en er wordt al volop gespeculeerd over een groter / uitgebreider / zakelijk (doorhalen wat niet van toepassing is ;-)) broertje, de Nexus One Pro.

Dit gerucht komt echter niet van de eerste de beste (onbetrouwbare) bron. Tijdens de CES interviewde Walt Mossberg (WSJ / All Things Digital) Andy Rubin van Google en daar kwam onder andere de zakelijke versie van de Nesus One ter sprake.

In het kort zou de Nexus One Pro voorzien worden van Exchange Support (zakelijk nogal een belangrijk email tool ;-), een fysiek (slide-out?) QWERTY toetsenbord en een krachtigere accu. Meer wilde Rubin er nog niet over kwijt dus we zullen nog even op nieuwe berichten (of geruchten) moeten wachten voordat duidelijk wordt wanneer de Nexus One Pro op de markt gaat komen.

Daarvoor zal hij natuurlijk eerst officieel aangekondigd moeten worden, maar ik denk dat er genoeg zakelijke mobiele gebruikers zijn die wel even wat langer willen wachten met het aanschaffen van een Google Phone. Bovendien is de Nexus One zelf hier in Nederland en België (officieel) ook nog te koop.

Foto: Engadget

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.