Nieuws
24 september 2005 - Ron Smeets

Zakelijk SMS gebruik in de lift

Volgens een onderzoek van AT Kearney gebruiken steeds meer bedrijven in de VS het fenomeen SMS als een van de primaire vormen van communcatie met klanten en medewerkers.

Naar verwachting zullen hierdoor dit jaar meer 1,4 miljard zakelijke SMSjes verstuurd worden, een verdubbeling ten opzicht van een jaar geleden.

Het bericht spreekt van diverse voorbeelden waarbij monteurs hun afspraken via SMS ontvangen of waarbij buitendienstmedewerkers die informatie, data of zelfs orders verzamelen en die nu direct via SMS berichten doorspelen aan hun backoffice in plaats van fax of telefoon.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.