Nieuws
09 december 2006 - Henk de Hooge

'YouTube' op je mobieltje

YouTube voor de mobiele telefoon. Het Twentse bedrijf Mobuild heeft een applicatie ontwikkeld die zij zelf omschrijven als 'YouTube' op je mobieltje.

Het heeft sowieso twee voordelen om met een dergelijke boodschap te komen. 1) Je maakt gelijk je ambities duidelijk en 2) Het levert je in ider geval een hoop publiciteit op. Het initiatief is in ieder geval al beloond met de Syntens Innovatie (Award) van de week. (Die zullen we eens vaker in de gaten houden)

Het bedrijf levert onder de naam Mchannel de technologie om streaming video af te spelen op mobiele telefoons. De Mchannel site valt buiten de provider portal (o.a. Vodafone Live en iMode), waardoor de de site voor iedereen toegankelijk is.

Door de website www.mchannel.info in te voeren op een mobiele telefoon met internet abonnement is het mogelijk streaming video te bekijken en zelf video’s via de mobiele telefoon te posten. Dit kan zowel via de site als per MMS. Mobuild zorgt ervoor dat die filmpjes via elke geschikte telefoon afspeelbaar zijn. Elke telefoon heeft eigen standaarden, waardoor content niet zomaar is uit te wisselen. De bedenkers van Mchannel werken hard om de ondersteuning op dit laatste tevens sterk te verbreden.Gerelateerde links:
YouTube gaat mobiel
YouTube filmpjes zoeken en afspelen op je GSM
Over de auteur: Henk de Hooge
 
Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast blogger, strateeg, storyteller en een digitale nomade. Je maakt Henk blij met bijzondere en snelle auto's, reizen en coole gadgets.