Nieuws
07 juli 2007 - Ron Smeets

YouTube GSM van LG komt in 2008

De Koreaanse toestelmaker LG heeft met YouTube een overeenkomst gesloten voor de ontwikkeling en productie van een exclusieve YouTube GSM.

Voor zover nu bekend zal dit toestel ergens in de tweede helft van 2008 op de markt gaan komen.

Er zijn nog geen (ontwerp)foto's van het toestel dus weten we ook niet of de YouTube GSM iets weg zal hebben van de onlangs aangekondigde Google GSM van LG.

De overeenkomsten met YouTube en Google zijn het bewijs dat ook LG heil ziet in het op de markt brengen van toestellen die gekoppeld zijn aan populaire content services. Geen slechte denkwijze, als je het mij vraagt.Gerelateerde links:
Video van de 'breedbeeld' Google Chocolate
LG’s KU580 is de Google Phone
Youtube filmpjes op de iPhone
YouTube is now available in mobile version
Upload je mobile video's naar YouTube
YouTube gaat mobiel
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.