Nieuws
10 februari 2010 - Marvin de Reuver

'You vs Wall' iPhone app

Je kunt het je vast nog wel herinneren, Gerard Joling en Beau van Erven Dorens in een strak pakje op de Nederlandse televisie tijdens het programma ‘Hole in the Wall’ op SBS6. Dit van oorsprong, hoe kan het ook anders, Japanse programma trok bij de eerste aflevering behoorlijk wat kijkers, ongeveer 1,9 miljoen. Met behulp van enkele bekende Nederlanders, maakte de beide heren er een feestje van. Helaas dateert de laatste uitzending alweer van 21 november 2009, maar als iPhone gebruiker kun je dit spel nu zelf spelen en dien je het poppetje zo goed mogelijk door de muur heen te wurmen.

De jongens van Savy Soda hebben wel meerdere apps ontwikkeld en vonden het programma kennelijk een goede aanleiding om er een app over te ontwikkelen. De applicatie wordt echter niet zo goed beoordeeld, uit 1123 beoordelingen krijgen ze 2 sterren. Ik moet ook eerlijk zijn, ik heb ze beter gezien! 

Hieronder staan enkele reacties van gebruikers uit de app store:

  • ‘Echt heel erg suf’
  • ‘Saai spelletje, gelukkig gratis’
  • ‘Het is vanaf het begin al saai, ik had het na 30 seconden al gehad’

Na deze reacties vond ik toch aanleiding om het zelf ook eens te proberen, het is toch gratis!

Na een leuke animatie tijdens het laden, misschien wel het hoogtepunt, kom je in een menu terecht. Daar koos ik voor de optie ‘1 Player’ en ‘Adventure’. In de beelden daarna zie je iemand een krant lezen, met daarin een aankondiging van het spel. Daarna gaat het spel echt beginnen.

Vervolgens zie je een poppetje staan met daaromheen een gestippeld figuur. Op dat moment staat je poppetje nog in een onnatuurlijke houding en jij moet er voor zorgen dat hij nog onnatuurlijker gaat staan. Ik had wel verwacht dat de muur zachtjes op je af zou komen, maar in tegenstelling tot dat doet de muur helemaal niks. Het poppetje breng je in de juiste stand, door zijn knieën, ellebogen, hoofd, benen en handen in de juiste positie te brengen. Daarna komt de muur razendsnel op je af en kun je aan je volgende muur beginnen. En dat is het hele spel.

YouvsWall4 

In de app store las ik dat het hier om een demo gaat. Als het goed is zijn de makers dan nog bezig, flink bezig. Zo’n negatief resultaat over zoveel beoordelingen kan ook niet goed zijn en dat blijkt. Het is jammer voor alle tijd en moeite die de makers er in hebben gestoken, maar dit spel is een flinke afrader. Als Gerard en Beau zo door de muur hadden gemoeten, hadden ze niet veel kijkbuis kijkers gehad.    

Voor de liefhebbers, je kunt de app hier downloaden. 

Over de auteur: Marvin de Reuver