Toestellen
18 november 2014 - Ron Smeets

YotaPhone vlak voor Sinterklaas ook hier in de winkels Niet echt de eerste smartphone met een display aan de voor- en achterzijde

Op vier december wordt de volgende generatie van de YotaPhone ook in Nederland en België gelanceerd worden. Het toestel valt natuurlijk vooral op door de aanwezigheid van twee schermen; een AMOLED display aan de voorzijde waar je dat ook verwacht, en een tweede scherm aan de achterzijde. Het vorige model had aan de achterzijde een e-ink display en ook de YotaPhone 2 heeft wederom een dergelijk schermtype. Dit keer zijn de schermen respectievelijk 5 inch (full HD) en 4.7 (qHD) inch groot 

De eerste gedachte die in mij op kwam was 'fijn, dubbele kans op breken als hij valt'. Natuurlijk, er zijn al genoeg toestellen die zowel aan de voor als achterzijde van glas gemaakt zijn, maar dan kan toch maar aan een kant het scherm breken.

Enfin, de YotaPhone 2 heeft, behalve de twee schermen, ook 2.3 GHz quad core processor, 8 megapixel camera met LED flitser, 2 megapixel selfie cam, een 2500 mAh accu en Android 4.4 KitKat aan boord.

Zoals gezegd, over enkele weken kun je de YotaPhone dus ook in Nederland kopen. Wat precies de prijs wordt en in welke winkels hij te vinden zal zijn, dat is op dit moment nog niet bekend. Online wordt gespeculeerd over een prijs die tussen de 500 en 600 Euro ligt.

http://youtu.be/Rmsd1e4xkp4http://youtu.be/wnMJSwrHOM0
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.