Toestellen
03 december 2014 - Ron Smeets

YotaPhone 2 krijgt een prijskaartje van bijna 500 Euro Unieke smartphone met duo displays nog deze maand in de winkels

Vandaag wordt de YotaPhone 2 in Londen officieel onthuld en morgen zal het toestel ook al in Nederland geïntroduceerd worden. De smartphone valt natuurlijk vooral op vanwege zijn twee beeldschermen; een 5 inch LCD aan de voorzijde en een 4.7 inch e-ink scherm aan de achterzijde.

Vlak voor de presentatie in Londen is een bericht opgedoken waarin het Russische prijskaartje van de YotaPhone 2 onthuld wordt. In Moskou werd gisteren namelijk al een introductie event gehouden. Daar werd gemeld dat de Russen voor de nieuwe YotaPhone 32,.990 roebel uit hun beurs zullen moeten trekken. Met de actuele wisselkoers komt dat neer op 498 Euro. Dat komt ongeveer overeen met de ondergrens van de bedragen die enkele weken geleden genoemd werden. Afgaand op de specs die tot nu toe bekend zijn lijkt die prijs op zich wel redelijk. Ik ga zelf morgen de YotaPhone 2 van dichtbij bekijken en ben natuurlijk ook zeer benieuwd naar de praktische kant van het tweede, e-ink, scherm.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.