Nieuws
15 februari 2008 - Redactie MobileCowboys

Yahoo! verslaat Google wel mobiel

Yahoo! heeft een belangrijke slag geslagen in de strijd om de gunst van de mobiele beller, het wordt namelijk de belangrijkste leverancier van webdiensten op toestellen van T-Mobile in Noord- en Midden-Europa.

Yahoo! verdrijft daarmee Google, dat nog tot eind maart een contract heeft met de Duitse aanbieder van mobiele telefonie. De nieuwe overeenkomst is deze week aangekondigd op de internationale telecombeurs in Barcelona. Financiële details zijn er niet bekendgemaakt door Yahoo! en T-Mobile.

Rondom Yahoo! is momenteel veel rumoer. Microsoft wil het internetbedrijf overnemen voor meer dan 40 miljard dollar. De directie van Yahoo! heeft dit bod echter afgewezen. Samen kunnen ze een vuist kunnen maken tegen Google, dat vooralsnog de dienst uitmaakt op internet. De zoekmachine van Yahoo heeft de afgelopen jaren steeds meer terrein moeten prijsgeven aan zoekgigant Google.

Maar op mobiele telefoons hoopt Yahoo nu dus op meer succes. Door contracten met aanbieders van mobiele telefonie kunnen nu al meer dan een half miljard mensen gebruikmaken van de webdiensten van het bedrijf, daarmee kan Yahoo in potentie veel advertentie-inkomsten binnenhalen als er meer mensen mobiel gaan internetten.Gerelateerde links:
Yahoo OneSearch nu ook in Europa
Yahoo! gaat mobiele search markt veroveren
Yahoo! populairder in Japan dan Google
Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl