Nieuws
10 juni 2005 - Ron Smeets

Yahoo mobile e-mail

Yahoo gaat samen met Sprint een fee-based mobiele e-mail service aanbieden. Yahoo Mail for Mobile kost $2.99 per maand. Hiermee gaat het concurreren met de Blackberry van Research in Motion (RIM).

De markt wordt geschat op 3 miljoen gebruikers wereldwijd, maar gaat snel groeien naar 5.3 miljoen eind 2005, naar 9.2 miljoen eind 2006. Ook Microsoft probeert zich in deze ammrtk te vechten en wil met een software upgrade komen waarmee iedereen zijn mail kan bekijken via zijn mobiel.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.