Entertainment
16 februari 2007 - Menno Hoekstra

Yahoo GO 2.0 Review!

Wat is er beter dan het weekend te beginnen met een kleine review over de nieuwe zoek applicatie van Yahoo!: Yahoo GO 2.0 :-)

Deze applicatie was met de CES in Las Vegas in beta gegaan maar is tijdens 3GSM officieel gelanceerd door Yahoo! Ik heb daarom expres gewacht met een review over deze applicatie te schrijven omdat ik de applicatie zelf op mijn telefoon wil hebben en niet van verschillende sites uit moet gaan.

Yahoo GO 2.0 kan je zien als een alles in 1 zoek applicatie. Het biedt verschillende widgets zoals

Mail: Met deze Widget kan je je Yahoo mail bekijken en mails versturen.

Flickr: Bekijk en manage al je foto’s die in je Flickr account hebt en bekijk de foto’s van andere.

Weather: Weersvoorspelling van alle grote steden van het geselecteerde land.

Finance: Bekijk het laatste financiële nieuws en aandelen koersen

Sport: Het laatste sportnieuws

News: Het laatste nieuws

Local and Maps: bekijk lokale maps, file nieuws en zoek lokale bedrijven op

oneSearch: oneSearch is een nieuwe mobiele search engine van Yahoo, deze searchengine geeft verscheidene antwoorden op basis van het gezochte keyword zoek je bijvoorbeeld op James Bond dan krijg je naast revieuws ook plaatjes en de tijden van de lokale bioscoop waar de film draait

De applicatie is erg goed te gebruiken, zo kan je makkelijk door de widgets heen ‘browsen’ vanwege het speciale en vrij unieke menu wat erg goed en snel werkt.

Ik sprak op 3GSM een werknemer van Yahoo en vroeg hem of Yahoo GO ook in Nederland uitgebracht gaat worden vanwege het erg lage marktaandeel hier van ze. Hij antwoorde hierop dat de applicatie waarschijnlijk NIET in Nederland zal komen maar dat ze er nog naar zouden kijken. Tot zover moeten we dus maar genoegen nemen met een Amerikaanse of Engelse versie…

Overall is Yahoo GO 2.0 een erg goede applicatie in mijn ogen het bied allerlei handige functies die je van Yahoo kan verwachten. Soms kunnen de laad tijden vrij lang zijn maar dat ligt voornamelijk aan de trage mobiele internet verbinding van de providers.Gerelateerde links:
Yahoo Diensten op LG telefoons.
Yahoo heeft grote plannen voor mobile
Opera en Yahoo! gaan samen werken
Yahoo! Messenger ook succesvol in mobiel IM
Meer mobiele diensten van Google en Yahoo!
Yahoo (Japan) goes mobile
Yahoo! mobile SMS Search
Yahoo mobile e-mail
Over de auteur: Menno Hoekstra