Nieuws
01 oktober 2005 - Ron Smeets

Yahoo! experimenteert met mobiele ads

Nog een bericht over Mobile Avertising door een Amerikaans bedrijf kan natuurlijk geen toeval zijn. Ten eerste omdat ik natuurlijk zelf bepaal wat ik hier plaats (flauw, ik weet het!). Het bevestigd natuurlijk wel onze eerdere post dat de Amerikanen op dit gebied wakker aan het worden zijn.

Zo meldt Bloomberg dat Yahoo! in Japan experimenteert met het toevoegen van advertentie's aan de zoekresultaten van hun Mobile Search diensten. Op die manier hoopt men een advertentiemarkt te creeren voor bedrijven die met name op zoek zijn naar de jongere consument.

Een ander opmerkelijk feit in hetzelde bericht is dat er momenteel ruim 3 keer zoveel GSM's verkocht worden als PC's. Volgens onderzoeksbureau Gartner zullen dit jaat ruim 779 miljoen mobieltjes over de toonbank gaan tegen 'slechts' 207 miljoen nieuwe PC's.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.