Nieuws
29 juni 2016 - Ron Smeets

XS4ALL beveiligt smartphones en tablets van klanten F-Secure beveiligingssoftware mag op vijf toestellen geïnstalleerd worden

Vanaf aanstaande vrijdag (1 juli) kunnen klanten van XS4All de beveiligingssoftware van F-Secure ook op hun smartphones en tablets installeren. Dat heeft de provider deze week bekendgemaakt. In totaal mogen klanten van de internet provider de beveiligingssoftware op maximaal vijf apparaten installeren. Letwel, de beveiliging wordt niet automatisch geïnstalleerd. Klanten zullen dat op ieder apparaat zelf moeten doen.

Het is al lang geen nieuws meer dat smartphones en tablets bijna net zo gevoelig zijn voor virussen en andere malafide software en -aanvallen als PC's en laptop's. Iedereen kent inmiddels wel iemand wiens smartphone door malware 'gehacked' is of erger nog, die slachtoffer geworden zijn van phishing. Het is overigens wel al jaren zo dat Android, na Windows, het meest gevoelige OS is wat betreft virus- en malware aanvallen. Niet de iPhones en iPads er helemaal geen last van hebben, maar daar komt het wel veel minder vaak voor.

Mikko Hyppönen, een van de grootste experts op het gebied van internet beveiliging verwoorde de noodzaak om smartphones en tablets ook van beveiligingssoftware te voorzien als volgt: “Telefoons en tablets zijn niet alleen communicatiemiddelen, maar ook schatkisten vol persoonlijke informatie. Daarom is de beveiliging van je mobiele apparaten belangrijker dan ooit.” Hieronder kun je een korte video zien van Hyppönens presentatie bij XS4All. Wat hij zegt snijdt wel hout. OK, dat hij aan het eind de provider even plugt is hem vergeven. Zij hadden hem immers ingehuurd ;)

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.