Nieuws
06 september 2014 - Ron Smeets

Xperia Z3 launcher ook al voor oudere Xperia's te downloaden

Sony heeft bij de nieuwe Xperia Z3 vooral het design ietwat aangepast. De specs zijn, op enkele details na, vrijwel identiek aan die van zijn voorganger. Een van de veranderingen die Sony in de UI heeft doorgevoerd is dat de 'home launcher' overzichtelijker geworden is en meer lijkt op die van de pure Android (stock versie).

Goed nieuws voor iedereen met een oudere Xperia, waarop wel minimaal Android 4.2 draait; de nieuwe launcher is al te downloaden voor die toestellen.

Letwel, installatie is alleen aan te raden als je precies weet waar je mee bezig bent. De download bevat twee versie's van de launcher. Een voor standaard toestellen (die niet geroot zijn) en een versie voor 'gerootte' Xperia's. Omdat het geen officiele software is bestaat altijd de kans dat bepaalde onderdelen niet helemaal werken. In dit geval geldt dat in ieder geval voor de non-rooted versie van de launcher. Installeren op eigen risico dus.

Download link, Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.