Toestellen
01 oktober 2014 - Ron Smeets

Xperia Z3 en Z3 Compact in de winkels

In Berlijn, bijna een maand geleden, presenteerde Sony alweer de vierde generatie van de Xperia Z. De Z3 en Z3 compact vielen vooral op door de afgeronde randen en de relatief kleine veranderingen qua specs. Sony heeft sinds de komst van de Xperia Z, in februari 2013, elke zes maanden een opvolger gepresenteerd. Ze hadden dan ook wel wat in te halen op smartphone gebied, vergeleken met de meeste concurrenten. Wellicht dat het nu langzaam tijd wordt om naar een jaarlijkse update over te stappen?

Enfin, de vier weken geleden aangekondigde Xperia Z3 en Xperia Z3 Coimpact liggen vanaf deze week ook al in de winkels. 

Beide toestellen zijn behalve in wit en zwart ook in twee andere kleuren te koop. Voor de Xperia Z3 zijn dat koper (bruin) en zilvergroen en de Z3 Compact is ook in zeegroen en oranje verkrijgbaar. Persoonlijk ben ik het meest gecharmeerd van de zilvergroene Z3 (foto hieronder), maar dat is natuurlijk een kwestie van smaak. De adviesprijzen van beide toestellen bedragen respectievelijk €499 voor de Xperia Z3 Compact en €649 voor de Xperia Z3.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.