Toestellen
21 maart 2012 - Ron Smeets

Xperia Neo L is 1e Android 4.0 toestel van Sony, voor China

De vier smartphones die Sony tot nu toe gepresenteerd heeft zullen op het moment dat ze in de winkels verschijnen allemaal met Android 2.3 (Gingerbread) uitgerust zijn. OK, kort daarna (enkele weken, volgens Sony) zullen ze ook allemaal ge-upgrade worden naar Android 4.0 (Ice Cream Sandwich), maar toch.

Enkele uren geleden presenteerde Sony de eerste smartphone die 'af fabriek' voorzien zal zijn met Android Ice Cream Sandwich; de Sony Xperia Neo L. Geen nieuw design (zoals de naam al doet vermoeden) en voorlopig alleen bedoeld voor de Chinese markt.

De Sony Xperia Neo L lijkt heel erg veel op zijn voorganger, de Sony Ericsson Xperia Neo. Qua specificaties is er wel een en ander veranderd. Zo heeft de Xperia Neo L een 4 inch display (480 x 854), 5 megapixel camera met LED flitser en HD (720p) video opname, microSD geheugenkaart optie en een 1GHz Snapdragon processor met 512MB RAM. Natuurlijk zijn funties als Bluetooth, aGPS en HSPA support ook aanwezig. Wanneer de Xperia Neo L in de (Chinese) winkels verschijnt, en wat de prijs wordt, is nog niet duidelijk.

Meer specs kun je hier vinden (pdf)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.