Toestellen
14 december 2011 - Ron Smeets

XPand NFC module voor de Sonim XP3300 Force

Toestellen met NFC aan boord zijn nog dun relatief gezaaid. Nokia heeft er een paar gepresenteerd en de Galaxy Nexus is er ook een met NFC chip. Sonim heeft nu voor de bestaande XP3300 Force een zogenaamde XPand NFC module gelanceerd. Daarmee kun je het toestel dus ook van NFC support voorzien.

Mocht je dus al in een werkomgeving rondlopen waar de Sonim XP3300 Force tot de standaarduitrusting hoort dan kun je die nu ook uitbreiden met NFC dus.

Letwel, doorgaans zijn Sonim toestellen niet persé bedoeld voor de 'gewone' consument. De toestellen zijn ultra-robuust (en wereldrecord houder 'van grote hoogte vallen zonder schade' ;-)) en worden met name toegepast in omgevingen waar de veiligheid van werknemers van extra groot belang is en waar toestellen blootgesteld worden aan onstandigheden waardoor de gemiddelde mobiele telefoon binnen de kortste keren het loodje legt. Denk aan de bouw, zware industriën, outdoors activiteiten als bergbeklimmen of elders waar stof, water en extreme temperaturen aan de orde van de dag zijn.

De NFC technologie in de telefoon is dezelfde als die van de Sonim XP1301 NFC en biedt een 4 cm NFC tag reikwijdte met 99% gemeten NFC leesbetrouwbaarheid. De Sonim XP3300 Force heeft de langste gesprekstijd – 20 tot 24 uur – van welke telefoon dan ook en kan tot 800 uur stand-by tijd leveren tussen twee oplaadbeurten. Het XPand NFC slimline modulaire uitbreidingspakket is even robuust en stroomefficiënt met de langste batterijtijden voor NFC gebruik. Het toestel kan vallen van 2 meter hoogte op beton (hoewel het wereldrecord op 25 meter staat) en met de IP68 certificering kan het ondergedompeld worden in twee meter water tot 60 minuten. De telefoon werkt bij temperaturen van -20 tot +55 Celsius en heeft een Corning Gorilla glass display dat bestand is tegen impact en doorboring. De XP3300 FORCE is ontworpen voor gebruik onder zware omstandigheden en biedt een microfoon met actieve ruisonderdrukking, luide audio met een 23mm luidspreker met een waterdichte GORE® bescherming en ruim geplaatste toetsen voor makkelijk gebruik met handschoenen.

Via: Sonim

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.