Geruchten
07 september 2011 - Ron Smeets

XML profiel van de Samsung Nexus Prime (GT-i9250) 'gelekt'

De Samsung Nexus Prime lijkt de volgende smartphone met de 'pure'  versie van Google's Android Ice Cream Sandwich OS te worden. De geruchten daarover zijn al meerdere keren opgedoken. En die waren soms ook van Samsung zelf afkomstig ;-)

De Koreaanse fabrikant heeft deze week het XML profiel van de Nexus Prime (per ongeluk?) online gezet.

In het XML Profiel staat onder andere dat het toestel de typenaam GT-i9250 heeft, een naam die ook al eerder in verband gebracht werd een high-end Ice Cream Sandwich toestel. Wat echter wel tegenvalt is de vermelding dat dit toestel een display resolutie van 480 x 800 (WVGA) gaat krijgen. Dat is voor een Android / Nexus smartphone met, vermoedelijk, een 4.65 inch scherm een beetje mager. Bovendien staat in het profiel ook dat de maximal grootte van foto's 1200 x 1600 pixels wordt. Een 2 megapixel camera dus. Ook niet erg high-end.

Enfin, het zijn natuurlijk nog allemaal maar geruchten en niemand kan met 100% zekerheid zeggen dat dit XML profiel helemaal juist is. We zullen zien. Hieronder enkele screenshots uit het XML Profiel van de Samsung GT-i9250, voor het geval dat het bestand straks niet meer online staat ;-))

i9250-XML-Screen i9250-XML-Camera

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.