Geruchten
05 december 2014 - Ron Smeets

Xiaomi Mi5 onthulling tijdens de CES? Chinese fabrikant is nu al de nummer drie van de wereld

Xiaomi is in relatief korte tijd uitgegroeid tot de op twee na grootste smartphone fabrikant van de wereld. Daarbij moet wel aangetekend worden dat het Chinese merk verreweg de meeste toestellen in eigen land, India en sommige Aziatische landen verkoopt. CEO Jun is er van overtuigd dat daar binnenkort, in 2015 al, verandering in komt.

Het gerucht dat Xiaomi haar volgende vlaggenschip, de Mi5, over ruim een maand in Las Vegas, tijdens de CES, gaat onthullen, klinkt zo gek dus nog niet. Tot nu toe is er, behalve wat vermeende specs en een afbeelding waarvan de echtheid ter discussie staat, nog vrij weinig uitgelekt over de Xiaomi Mi5. Dat is op zich al bewonderenswaardig gezien het feit dat de meeste toestellen van westerse merken, die ook overwegend uit Chinese fabrieken rollen, doorgaans lang voor de onthulling al 'op straat liggen'.

Maar goed, het wordt afwachten op de eerste officiele berichten van Xiaomi over een lancering in Las Vegas en/of de bevestiging van de specs die al een tijdje in de geruchtenmolens ronddraaien:
- 5.7 inch Display met 2K (Full HD) resolutie
- 20.7 megapixel camera; 4K Video opname
- 64 bit Qualcomm Snapdragon 810 Octa core processor @ 2.5GHz
- 4GB RAM
- 10 MP front camera
- 3200 mAh accu
- Ultradunne bezels (randen naast het scherm)
- Waterdicht en stofvrij

Bron (Chinees)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.