Wearables
08 november 2015 - Ron Smeets

Xiaomi Mi Band 1S; een ultra-goedkope fitness wearable met hartslagmeter

Xiaomi is hier vooral bekend van goedkope smartphones zoals de Mi modellen maar de Chinese fabrikant timmert ook aardig aan de weg in de wearable markt, en dan vooral de fitness bandjes. Dit weekend onthulde Xiaomi de Mi Band 1S. Die valt vooral op door zijn ultra-goedkope prijskaartje; 99 Yuan, omgerekend nog geen 15 euro voor een fitness band met ingebouwde hartslagmeter is immers geen geld. Uiteraard houdt hij ook de stappen bij en net als zijn voorganger meet hij ook je slaapgedrag. Bovendien is hij waterdicht en stofvrij (IP67).

De vraag is natuurlijk of deze wearable ook naar Europa komt. Dat is op dit moment nog niet bekend, maar gezien het feit dat de huidige fitness bandjes van Xiaomi ook in Nederland verkrijgbaar zijn lijkt die kans wel redelijk groot.

Uiterlijk ziet de Mi Band 1S er wel ook erg goedkoop uit. Het siliconen bandje is erg dun, maar dat kan tijdens het sporten ook een voordeel zijn. Verder lijkt hij als twee druppels water op zijn voorganger. Het enige verschil is de aanwezigheid van een hartslagsensor aan de binnenzijde. Hoe accuraat die hartslagmeter is moet ook nog blijken. De band wordt in verschillende kleuren gemaakt, onder anderen een blauwe voor boys en zalmroze voor de girls. Hij is er ook in het oranje, maar die zal niet speciaal voor Nederland bedacht zijn ;).

Bron (Chinees)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.