Nieuws
19 juli 2019 - Luc Meijs

Xiaomi komt ook fysiek naar Nederland Drie Mi Stores openen binnenkort

Na het Chinese Vivo volgt nu de uit hetzelfde land afkomstige fabrikant, Xiaomi. Afgelopen maart werd al bekend dat de fabrikant zich steeds meer wilt focussen op de Europese markt. Afgelopen januari hield Xiaomi al een launch event in Amsterdam en toonde hier een aantal interessante producten zoals nieuwe smartphones een elektrische scooter en meer. Net als bij hun concurrent Vivo staan er sinds kort een aantal vacatures online voor nieuwe functies zoals shopmanager en assistent shopmanager. Deze hebben als locatie de Mi Experience Stores die de fabrikant wilt gaan openen in Nederland.
 
Budget is koning
 
Als we één ding van de fabrikant al kennen dan is het wel hun constante streven naar ultieme budgettoestellen. Smartphones die tot het uiterste gaan voor een beperkt budget, zie bijvoorbeeld de veelbesproken en veelgeprezen Xiaomi Pocophone F1. Naast het ruime aanbod aan smartphones produceert Xiaomi ook een groot assortiment aan huishoudelijke producten en gadgets. Van ledstrips, (robot)stofzuigers, elektrische scooters en verzorgingsproducten tot aan grootkeukenapparatuur, de fabrikant produceert werkelijk voor iedereen wat wils.
 

Xiaomi smartphones waren vooralsnog enkel te krijgen via Belsimpel of Kruidvat, echter gaat daar nu verandering in komen. Met drie fysieke winkels in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag komt er een einde aan grijze import via deze resellers en krijgen Xiaomi- gebruikers eindelijk een servicepunt voor al hun vragen of problemen.
 

Mi Experience Store
 
Volgens de openstaande vacatures is men op zoek naar een product sales manager die verantwoordelijk wordt voor het bedenken en uitvoeren van de strategie om onze markt te veroveren. De resterende vacatures betreffen voornamelijk Mi Store medewerkers en tevens meerdere Senior en Assistent Shopmanagers. In de uitleg bij de vacatures zullen deze Mi Experience Stores niet alleen Xiaomi smartphones gaan verkopen maar ook wearables, TV en audio, wearables en huishoudelijk IoT apparatuur. Er zal in de winkels ook een mogelijkheid komen om producten te testen en om in de toekomst workshops te houden.
 

Waar de winkels in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag precies worden geopend en wanneer is helaas nog niet bekend. Zodra hier iets meer over bekend is zal dit natuurlijk publiekelijk bekendgemaakt worden gezien de fabrikant zoveel mogelijk aandacht wilt trekken voor hun producten.
 
Xiaomi Mi A3
 
Eerder deze week werd de Xiaomi Mi A3 aangekondigd, een budget toestel met Android One. Vooralsnog zal het toestel enkel via de oude verkooppunten (online) te krijgen zijn echter zal deze binnenkort ook fysiek in de schappen komen te liggen. De Xiaomi Mi A3 is vooral interessant omdat deze een heel aantrekkelijk prijskaartje heeft en beschikt over Android One. Dat de Mi A3 onderdeel is van het Android One programma betekent dat je bij dit toestel maar liefst 3 jaar lang op updates kunt rekenen met maandelijkse beveiligingspatches en minimaal twee grote Android upgrades. Het toestel beschikt over Snapdragon 655 chipset met 4GB aan werkgeheugen en 64 of 128GB opslag, die uitbreidbaar is met een microSD. Het toestel heeft een behoorlijke accucapaciteit van maar liefst 4030 mAh met de mogelijkheid tot snelladen, echter moet je hiervoor een aparte lader aanschaffen. De Mi A3 heeft een 6.09 inch display met een relatief lage resolutie van 1560 x 720 pixels. Er zijn in totaal drie hoofdcameras aanwezig van 48 megapixel, 8 megapixel (wide) en 2 megapixel (diepte sensor).
 

Het toestel zal worden verkocht in twee varianten, de 64GB uitvoering voor 249 euro en de 128GB variant voor 279 euro. Ook nog interessant is de Xiaomi Mi 9T (ook wel bekend onder de naam Redmi K20), wat een echte flagship killer zou moeten zijn. Zodra wij deze weten te bemachtigen, zullen we een uitgebreide review maken.
 
Bron: Xiaomi LinkedIn