Nieuws
09 december 2013 - Redactie MobileCowboys

Xiaomi haalt verkooprecord buiten de Chinese landsgrenzen

Het verkopen van grote hoeveelheden smartphones in één keer is voor het Chinese bedrijf Xiaomi een koud kunstje. Het snel groeiende bedrijf verkocht onlangs 100.000 exemplaren van hun flagship-smartphone Mi3 in minder dan 90 seconden. Ook wist het bedrijf op indrukwekkende wijze 150.000 exemplaren van de Mi3s in 10 minuten te verkopen. Niet via de normale verkoopkanalen, maar via een chatapplicatie. 

Dit keer is het Xiaomi gelukt om ook buiten de Chinese landsgrenzen in een recordtempo smartphones te verkopen. In Taiwan verkochten ze 10000 exemplaren van het low-budget toestel Hongmi in amper 10 minuten, volgens Tech In Asia. Xiaomi probeert stapje voor stapje toestellen buiten China te verkopen. Onlangs begon het met het verkopen van de Mi3 via verschillende telecomproviders en andere partners in Taiwan en Hong Kong.

Xiaomi is ambiteus en hoopt volgens jaar in heel Zuidoost-Azië marktleider te gaan worden. Iets wat best mogelijk zou kunnen zijn, aangezien het bedrijf bekend staat om de goede prijs/kwaliteit-verhouding van de smartphones die ze verkopen.  

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl