Accessoires
25 december 2008 - Ron Smeets

Xenon flitser voor de iPhone

Het ontbreken van een flitser is maar een van de weinige dingen die de camera van de iPhone tot een, op z'n best, middelmatige presterend onderdeel maken.

Snapture, ook bekend van de iPhone camera software tool, heeft voor het flitserprobleem de volgende oplossing bedacht; een externe Xenon flitser die je op de achterkant van je iPhone kan bevestigen.

Volgens de mekers heeft de Xenon flitser, die overigens ook voorzien is van een LED lampje voor video opnames (met de iPhone alleen mogelijk in combinatie met software van derden zoals Snapture), een bereik van maximaal 3 meter en is hij relatief zuinig qua stroomverbruik. Als bonus hebben ze aan de onderzijde ook nog twee speakertjes ingebouwd (foto helemaal onder).

De flitser heeft momenteel nog de status van prototype. Wanneer de SnaptureFlash in de winkels ligt en wat hij moet gaan kosten is nog niet bekend. Net als de Snapture software zal de SnaptureFlash voorlopig ook alleen geschikt zijn voor 'Jailbroken' iPhones.

De vraag is natuurlijk of je bij de iPhone veel aan deze flitser zult hebben. Het blijft immers nog steeds maar een 2 megapixel camera. Natuurlijk zeggen megapixels lang niet alles maar de camera van de iPhone staat nu eenmaal niet in de top 10 van beste camphones.  Uiterlijk vind ik de SnaptureFlash ook niet echt mooi. Hopelijk komt wordt de definitieve versie ietwat minder lomp. . .

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.